Şu an tarayıcınız Javascript kullanımını engelliyor ya da desteklemiyor.

Sitemizi verimli gezebilmeniz için tarayıcınızın Javascript özelliğini açmanız gerekmektedir.

İçerik İstatistiği

KiK Kararları: 13023
 - Bu Hafta (14.04-18.04): 0
 - Geçen Hafta(07.04-13.04): 0
 - Bu Ay (Nisan): 0
 - Geçen Ay (Mart): 38
Kategori: 162
Haberler: 735

Abone İstatistiği

33 misafir ve 16 abone bağlı
Ziyaretçi Sayısı: 34.440.270
AjandaKarar Okuma TakvimiHaber BülteniKarar Eklenme TakvimiBunları Biliyor musunuz?Gün Gün En Çok OkunanlarEn Çok Okunan 100 KararArama
ihaleye teklif veren iki ayrı şirketin teklif zarfında, telefon ve faks numaralarının aynı olması mevzuata aykırılık oluşturur mu? 0
Ajandama Ekle
Yazdır E-posta

KAMU İHALE KURULU KARARI

Toplantı No : 2013/032

Gündem No : 30

Karar Tarihi : 24.04.2013

Karar No : 2013/UH.III-1886

Şikayetçi:

Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, KARABASAN BELEDİYESİ KÜTAHYA

İhaleyi yapan idare:

Tekkeköy Beldiyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü, 23 Nısan Mah. Samsun Bulvarı 144 55300 SAMSUN

Başvuru tarih ve sayısı:

05.04.2013 / 12148

Başvuruya konu ihale:

2013/10219 İhale Kayıt Numaralı "Beton Parke ,Bordür Ve Oluk Taşı Döşemesi İşi" İhalesi

Kurumca Yapılan İnceleme ve Değerlendirme:

Tekkeköy Belediyesi Başkanlığı Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından 26.02.2013tarihinde açık ihale usulüile yapılan “Beton Parke, Bordür ve Oluk Taşı Döşemesi” ihalesine ilişkin olarak Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin 20.03.2013tarihinde yaptığı şikâyet başvurusunun, idarenin 27.03.2013tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibince 05.04.2013tarih ve 12148sayı ile Kurum kayıtlarına alınan dilekçe ile itirazen şikâyet başvurusunda bulunulmuştur.

Başvuruya ilişkin olarak 2013/1376sayılı şikâyet dosyası kapsamında yapılan inceleme neticesinde esas inceleme raporu tanzim edilmiştir.

Karar:

Esas inceleme raporu ve ekleri incelendi.

İtirazen şikâyet dilekçesinde özetle, firmasının iletişim bilgileri ile ihaledeki isteklilerinden biri olan Hasan Erdoğan'ın iletişim bilgilerinin aynı olmasından ötürü, idare tarafından teklifinin değerlendirme dışı bırakılarak hakkında yasaklama kararı alınması amacıyla İçişleri Bakanlığı'na bildirim yapılmasının mevzuata aykırı olduğu iddiasına yer verilmiştir.

A) Başvuru sahibinin iddiasının değerlendirilmesi sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.

Başvuru sahibi Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ihaleye katılan isteklilerden Hasan Erdoğan’ın ihaleye dolaylı teklif verdikleri ve ihale kararını etkileyici davranışta bulundukları gerekçe gösterilerek idarece tekliflerinin değerlendirme dışı bırakıldığı tespit edilmiştir. Öte yandan, ihale komisyonu kararında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun “Yasak fiil veya davranışlar” başlıklı 17’nci maddesinin (d) bendi uyarınca anılan istekliler hakkında aynı Kanun’un 58’inci maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde işlem tesis edileceği ifade edilmiştir.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun “Yasak fiil veya davranışlar” başlıklı 17’nci maddesinde “İhalelerde aşağıda belirtilen fiil veya davranışlarda bulunmak yasaktır:

b) İsteklileri tereddüde düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

d) Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek.

Bu yasak fiil veya davranışlarda bulunanlar hakkında bu Kanunun Dördüncü Kısmında belirtilen hükümler uygulanır.” hükmü,

Aynı Kanun’un “İhalelere katılmaktan yasaklama” başlıklı 58’inci maddesinde “17 nci maddede belirtilen fiil veya davranışlarda bulundukları tespit edilenler hakkında fiil veya davranışlarının özelliğine göre, bir yıldan az olmamak üzere iki yıla kadar, üzerine ihale yapıldığı halde mücbir sebep halleri dışında usulüne göre sözleşme yapmayanlar hakkında ise altı aydan az olmamak üzere bir yıla kadar, 2 nci ve 3 üncü maddeler ile istisna edilenler dahil bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılmaktan yasaklama kararı verilir. Katılma yasakları, ihaleyi yapan bakanlık veya ilgili veya bağlı bulunulan bakanlık, herhangi bir bakanlığın ilgili veya bağlı kuruluşu sayılmayan idarelerde bu idarelerin ihale yetkilileri, il özel idareleri ve belediyeler ile bunlara bağlı birlik, müessese ve işletmelerde ise İçişleri Bakanlığı tarafından verilir.

Haklarında yasaklama kararı verilen tüzel kişilerin şahıs şirketi olması halinde şirket ortaklarının tamamı hakkında, sermaye şirketi olması halinde ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan gerçek veya tüzel kişi ortaklar hakkında birinci fıkra hükmüne göre yasaklama kararı verilir. Haklarında yasaklama kararı verilenlerin gerçek veya tüzel kişi olması durumuna göre; ayrıca bir şahıs şirketinde ortak olmaları halinde bu şahıs şirketi hakkında da, sermaye şirketinde ortak olmaları halinde ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olmaları kaydıyla bu sermaye şirketi hakkında da aynı şekilde yasaklama kararı verilir.

İhale sırasında veya sonrasında bu fiil veya davranışlarda bulundukları tespit edilenler, idarelerce o ihaleye iştirak ettirilmeyecekleri gibi yasaklama kararının yürürlüğe girdiği tarihe kadar aynı idare tarafından yapılacak sonraki ihalelere de iştirak ettirilmezler.

Yasaklama kararları, yasaklamayı gerektiren fiil veya davranışın tespit edildiği tarihi izleyen en geç kırkbeş gün içinde verilir.Verilen bu karar Resmi Gazetede yayımlanmak üzere en geç onbeş gün içinde gönderilir ve yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu kararlar Kamu İhale Kurumunca izlenerek, kamu ihalelerine katılmaktan yasaklı olanlara ilişkin siciller tutulur.

İhaleyi yapan idareler, ihalelere katılmaktan yasaklamayı gerektirir bir durumla karşılaştıkları takdirde, gereğinin yapılması için bu durumu ilgili veya bağlı bulunulan bakanlığa bildirmekle yükümlüdür.” hükmü yer almaktadır.

Anılan isteklilerin teklif zarfı kapsamında sundukları belgeler üzerinde yapılan inceleme neticesinde aşağıdaki bilgilerin beyan edildiği tespit edilmiştir.

Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Hasan Erdoğan

Adres Teklif Mektubu Karbasan Beldesi Hisarcık / KÜTAHYA Karbasan Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Güllük Sokak No:3 Hisarcık / KÜTAHYA

Firma Kaşesi Karbasan Beldesi Hisarcık / KÜTAHYA Karbasan Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Güllük Sokak No:3 Hisarcık / KÜTAHYA

Oda Faaliyet Belgesi Karbasan Beldesi Hisarcık / KÜTAHYA Karbasan Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Hisarcık / KÜTAHYA

Oda Sicil Kayıt Sureti Karbasan Beldesi Hisarcık / KÜTAHYA Karbasan Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Hisarcık / KÜTAHYA

Ticaret Sicil Gazetesi Karbasan Beldesi Hisarcık / KÜTAHYA Karbasan Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Hisarcık / KÜTAHYA

İhale Dokümanının İndirildiğine İlişkin Form Karbasan Beldesi Cumhuriyet Mahallesi No:35 Cumhuriyet Mahallesi Güllük Sokak No:3

Teklif Dış Zarfı Karbasan Beldesi Hisarcık / KÜTAHYA Karbasan Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Güllük Sokak No:3 Hisarcık / KÜTAHYA

Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Hasan Erdoğan

Faks Numaraları Teklif Mektubu --- 0274-4814299

Firma Kaşesi --- 0274-4814299

İhale Dokümanının İndirildiğine İlişkin Form 0274-4814299 0274-4814299

Teklif Dış Zarfı 0274-4924299 0274-4814299

Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Hasan Erdoğan

Telefon Numaraları Teklif Mektubu --- 0274-4813121

Firma Kaşesi --- 0274-4813121

İhale Dokümanının İndirildiğine İlişkin Form 0531-8164633 0274-4813121

Teklif Dış Zarfı 0274-4813121 0274-4813121

Yukarıda yer alan bilgiler ışığında başvuru sahibi Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ihaleye katılan isteklilerden Hasan Erdoğan’ın teklif mektupları, firma kaşeleri ve diğer ilgili belgelerinde yer alan adreslerin aynı olmadığı, başvuru sahibi ve Hasan Erdoğan tarafından sunulan ihale dokümanının indirildiğine ilişkin formlar ve teklif dış zarflarındaki faks numaraları ile teklif dış zarflarındaki telefon numaralarının aynı olduğu, ancak ihale dokümanının indirildiğine ilişkin formlardaki telefon numaralarının farklı olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca, başvuru sahibi Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sunduğu teklif mektubunun Feridun Akarsu tarafından, Hasan Erdoğan’ın sunduğu teklif mektubunun ise Yakup Erdoğan tarafından imzalandığı, bu nedenle anılan isteklilerin teklif mektuplarının farklı kişiler tarafından imzalandığı anlaşılmıştır.

Kamu İhale Kanunu’nun 17’nci maddesinin (d) bendinde, alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermenin yasak olduğu belirtilmiştir. Ancak gerek İhale Uygulama Yönetmeliklerinde gerekse de Kamu İhale Genel Tebliği’nde hangi hallerin “Birden fazla teklif verme” olarak değerlendirilebileceği hususunda bir açıklama yer almamaktadır. Dolayısıyla, başvuru sahibinin 4734 sayılı Kanun’un 17’nci maddesinin (d) bendinde belirtilen “Birden fazla teklif verme” fiilini işlenmiş olduğunun söylenebilmesi açısından yeterli kanıtın oluşmadığı ve ihale mevzuatının sınırları kapsamında ihale işlem dosyası üzerinden bunun tespitine imkan bulunmadığı anlaşılmıştır.

Bununla birlikte, yukarıda belirtilen tespitler ışığında başvuru sahibi ve Hasan Erdoğan’ın tekliflerinin birlikte hazırlandığı, bu nedenle söz konusu isteklilerin fiillerinin Kamu İhale Kanununun “Yasak fiil veya davranışlar” başlıklı 17 nci maddesinin (b) bendi kapsamında değerlendirilmesi gerektiği anlaşılmış olup, anılan isteklilerin tekliflerinin idarece değerlendirme dışı bırakılması ve haklarında 4734 sayılı Kanun’un 58’inci maddesinde belirtilen yaptırımların uygulanması işleminde mevzuata aykırılık görülmediğinden, başvuru sahibinin iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

B) İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelik’in 18’inci maddesi yönünden yapılan inceleme sonucunda herhangi bir aykırılık tespit edilmemiştir.

Açıklanan nedenlerle, 4734 sayılı Kanun’un 65'inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere,

Anılan Kanun'un 54'üncü maddesinin onuncu fıkrasının (c) bendi gereğince itirazen şikâyet başvurusunun reddine,

Oyçokluğu ile karar verildi.

Mahmut GÜRSES

Başkan

Kazım ÖZKAN

II. Başkan Erkan DEMİRTAŞ

Kurul Üyesi Ahmet ÖZBAKIR

Kurul Üyesi

Mehmet Zeki ADLI

Kurul Üyesi Hamdi GÜLEÇ

Kurul Üyesi Mehmet AKSOY

Kurul Üyesi

Karşı Oy:

KARŞI OY

Başvuru sahibinin itirazen şikâyet başvuru dilekçesinde özetle, “firmasının iletişim bilgileri ile ihaledeki isteklilerinden biri olan Hasan Erdoğan'ın iletişim bilgilerinin aynı olmasından ötürü, idare tarafından teklifinin değerlendirme dışı bırakılarak hakkında yasaklama kararı alınması amacıyla İçişleri Bakanlığı'na bildirim yapılmasının mevzuata aykırı olduğu” şeklinde dile getirdiği iddiası hakkında Kurulca, başvuru sahibi ve Hasan Erdoğan’ın tekliflerinin birlikte hazırlandığı, bu nedenle söz konusu isteklilerin fiillerinin Kamu İhale Kanununun “Yasak fiil veya davranışlar” başlıklı 17 nci maddesinin (b) bendi kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, bu nedenle anılan isteklilerin tekliflerinin idarece değerlendirme dışı bırakılması ve haklarında 4734 sayılı Kanun’un 58’inci maddesinde belirtilen yaptırımların uygulanması işleminde mevzuata aykırılık bulunmadığından “itirazen şikâyet başvurusunun reddine” karar verilmiştir.

Kararda da açıklandığı üzere, başvuru sahibi Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ihaleye katılan isteklilerden Hasan Erdoğan’ın teklifi ihaleye dolaylı teklif verdikleri ve ihale kararını etkileyici davranışta bulundukları gerekçesiyle ihale komisyonunca değerlendirme dışı bırakılmıştır. Ayrıca ihale komisyonu kararında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun “Yasak fiil veya davranışlar” başlıklı 17’nci maddesinin (d) bendi uyarınca anılan istekliler hakkında aynı Kanun’un 58’inci maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde işlem tesis edileceği ifade edilmiştir.

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun “Yasak fiil ve davranışlar” başlıklı 17 nci maddesinde“İhalelerde aşağıda belirtilen fiil veya davranışlarda bulunmak yasaktır:

b) İsteklileri tereddüde düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

d) Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek.

Bu yasak fiil veya davranışlarda bulunanlar hakkında bu Kanunun Dördüncü Kısmında belirtilen hükümler uygulanır.”hükmüne yer verilmiştir.

4734 sayılı Kanunun 17 maddesinin (d) bendinde; alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermenin yasak fiil ve davranış kapsamında olduğu, aynı Kanunun 10 uncu maddesinde ise, 17 nci maddede belirtilen yasak fiil veya davranışlarda bulundukları tespit edilenlerin tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılarak, haklarında Kanunun 58 nci maddesi gereğince ihalelere katılmaktan yasaklama işlemi tesis edileceği ifade edilmiştir.

Diğer taraftan, 4734 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinde, hangi hallerde isteklilerin ihale dışı bırakılacağına ilişkin hükümler yer almakta, (j) bendinde ise;“17 nci maddede belirtilen yasak fiil veya davranışlarda bulundukları tespit edilen” şeklinde yer alan ifadeye göre de 17 nci maddede belirtilen yasak fiil ve davranışta bulunan isteklilerin ihale dışı bırakılacağı hükme bağlanmıştır.

Kanun koyucu ihalelerde aynı irade tarafından birden fazla teklif verilmesini yasaklamış, bu yasağa aykırı hareket edenlerin ise teklifinin değerlendirme dışı bırakılacağını hüküm altına almıştır.

İdarelerin 4734 sayılı Kanuna göre yapacakları ihalelerde, kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumlu olduğu ifade edildikten sonra, ihalelerde rekabet ve eşit muamele ilkelerinin tesis edilmesi bakımından bir gerçek veya tüzel kişinin aynı ihaleye yalnızca tek bir teklif verebileceği aynı Kanunda hüküm altına alınmıştır.

4734 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin son fıkrasında;“Bu madde kapsamında istenen belgelerden hangilerinin taahhütname olarak sunulabileceği Kurum tarafından belirlenir. Gerçeğe aykırı hususlar içeren taahhütname sunulması veya ihale üzerinde kalan istekli tarafından taahhüt altına alınan durumu tevsik eden belgelerin sözleşme imzalanmadan önce verilmemesi halinde bu durumda olanlar ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir.” hükmü yer almaktadır.

Kamu İhale Kurumu tarafından anılan Kanunun 10 uncu maddesinin 4 üncü fıkrasının (j) bendinde uyarınca aynı Kanunun 17 nci maddesinde sayılan yasak fiil ve davranışlardan“Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek” fiili ise taahhüt kapsamına alınmıştır.

Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Hasan Erdoğan tarafından teklif zarfı kapsamında sundukları belgeler incelendiğinde, başvuru sahibi Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sunduğu teklif mektubunun Feridun Akarsu tarafından, Hasan Erdoğan’ın sunduğu teklif mektubunun ise Yakup Erdoğan tarafından imzalandığı, bu nedenle anılan isteklilerin teklif mektuplarının farklı kişiler tarafından imzalandığı anlaşılmakla beraber, Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin adres bilgilerinin Karbasan Beldesi Hisarcık/KÜTAHYA, Hasan Erdoğan’ın adres bilgilerinin ise Karbasan Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Hisarcık/KÜTAHYA olduğu, her iki isteklinin faks numaralarının 0274-4814299 olduğu, her iki isteklinin telefon numaralarının 0274-4813121 olduğu dikkate alındığında, Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Hasan Erdoğan’ın eyleminin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 17’nci maddesinin (d) bendi hükmüne aykırı olarak“Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek” şeklinde değerlendirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

Diğer yandan, Anahtar Teslimi Götürü Bedel Teklif Mektubunun 3 üncü maddesinde yer alan;“4734 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin (d) bendi gereğince ihale konusu işe kendimiz veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermediğimizi beyan ederiz.” şeklindeki ifade ile 4734 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin (d) bendi gereğince ihale konusu işe kendileri veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermediklerini beyan ettiği, dolayısıyla isteklilerin bu fiilinin Kanunun 58 inci maddesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiği değerlendirilmiştir.

Açıklanan nedenlerle, başvuru sahibinin iddiasına ilişkin olarak, Kar-Su-Ser İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Hasan Erdoğan’ın teklifinin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 17’nci maddesinin (d) bendi hükmü kapsamında değerlendirilerek değerlendirme dışı bırakılmasında idarece gerçekleştirilen idari işlemleri yerinde olduğundan, eylemlerinin Kamu İhale Kanununun 17’nci maddesinin (d) hükmündeki yasak fiil veya davranış kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, dolayısıyla, ilgili iki istekli hakkında aynı Kanunun 58. maddesinde öngörülen müeyyidelerin uygulanması gerektiği, ayrıca, istekliler tarafından Anahtar Teslimi Götürü Bedel Teklif Mektubunun 3 üncü maddesinde yer alan;“4734 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin (d) bendi gereğince ihale konusu işe kendimiz veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermediğimizi beyan ederiz.” şeklindeki ifade ile, 4734 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin (d) bendi gereğince ihale konusu işe kendileri veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermediklerini beyan ettiği, dolayısıyla incelemeye konu ihalede bu taahhütlerine aykırı olarak dolaylı teklif veren anılan isteklilerin yasaklanarak, ayrıca, geçici teminat mektuplarının da irat kaydedilmesi gerektiği yönündeki düşüncemle, başvuru sahibinin iddialarına ilişkin olarak alınan başvuru sahibi ve Hasan Erdoğan’ın tekliflerinin birlikte hazırlandığı, bu nedenle söz konusu isteklilerin fiillerinin Kamu İhale Kanununun “Yasak fiil veya davranışlar” başlıklı 17 nci maddesinin (b) bendi kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, bu nedenle anılan isteklilerin tekliflerinin idarece değerlendirme dışı bırakılması ve haklarında 4734 sayılı Kanun’un 58’inci maddesinde belirtilen yaptırımların uygulanması işleminde mevzuata aykırılık bulunmadığından“itirazen şikâyet başvurusunun reddine” niteliğindeki Kurul çoğunluğu kararına katılmıyorum.

Kazım ÖZKAN

II. BAŞKAN

 
[ Geri ] [ Yukarı ]

Kategoriler

Tüm İhale Kararları
Adli Sicil Kaydı
Alt Yüklenici
Alternatif Teklif
Anahtar Personel
Analizler
Araç Kiralama
Aritmetik Hata
Arşiv Kararlar
Asgari İşçilik Maliyeti
Aşırı Düşük
Aşırı Düşük (Hizmet Alımları)
Aşırı Düşük (Mal Alımları)
Aşırı Düşük (Yapım İşleri)
Belediyeler
Belgelerin Sunuluş Şekli
Belli İstekliler
Benzer İş
Benzer İş (Hizmet Alımları)
Benzer İş (Mal Alımları)
Benzer İş (Yapım İşleri)
Bilanço
Bilgi ve Belge Eksikliği
Birden Fazla Teklif
Çalıştırılması Öngörülen Personel
Çerçeve Sözleşmesi
Cezalar (Müeyyide)
Ciro (İş Hacmi)
Çöp İhaleleri
Damga Vergisi
Danışmanlık İhaleleri
Demonstrasyon
Diploma / Mezuniyet Belgesi
Diğer
Doğrudan Temin
Düzeltici İşlem
Düzeltme İlanı
Düzenleyici Kararlar
E-İhale (Elektronik İhale)
EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu)
EKAP’tan Doküman İndirme
Elektronik Eksiltme
En Avantajlı Teklif
Eşit Teklifler
Faaliyet Alanı (iştigal)
Faaliyet Belgesi
Fazla Mesai
Fiyat Dışı Unsurlar
Fiyat Farkı
Fokotopi Belge
Geçici Teminat
Gelir İdaresi Başkanlığı Özelgeleri
Genel Giderler ve Sözleşme Giderleri
Giyim Bedelleri
Hakediş
Hizmet Alımları
Hizmet Yeterlilik Belgesi
idari Şartname
ihale Dokümanları
ihale Dokümanı Hakkında Açıklama
ihale iptal Nedenleri
ihale Komisyonu
ihale Türleri
ihale Yetkilisi
ihalelerden Elenme Nedenleri
ihaleye Katılamayacak Olanlar
ihaleye Katılımı Sınırlananlar
ilaçlama
ilanlar
imalatçı ve Yetkili Satıcı Belgeleri
imza Sirküleri
istisnalar
itirazlar / Şikayetler
itirazlar / Şikayetler (Kamu İhale Kurumuna)
itirazlar / Şikayetler (İdareye)
iş Artışı ve iş Eksilişi
iş Denetleme
iş Deneyim (Alt Yüklenici)
iş Deneyim Belgeleri
iş Deneyim Belgeleri (Hizmet Alımları)
iş Deneyim Belgeleri (Mal Alımları)
iş Deneyim Belgeleri (Yapım İşleri)
iş Durum
iş Ortaklığı (Ortak Girişim)
iş ve Meslek Ahlakına Aykırı Davranışlar
iş Yönetme
işçilik Hesaplama
Kalite Belgeleri
Kamu Davası
Kamu İhale Kanunu Kapsamında Olan İdareler
Kamu Zararı
Kapasite Raporu
Kâr Öngörülmesi
Katalog
Kesin Teminat
Kesinleşen İhale Kararı
Komisyon Kararı
Konsorsiyum
Kontrol Aracı
Kontrol Teşkilatı
Kıdem ve İhbar Tazminatı
Kısmi Kabul
Kısmi Teklif
Mahkeme Kararları
Makina - Ekipman (Araçlar)
Mal Alımları
Mali Sorumluluk Sigortası
Mücbir Sebepler
Noter Onaylı / Aslının Aynıdır Şerhli Belgeler
Numuneler
Ön Mali Kontrol
Ortaklık Tespit Belgesi (Ortaklık Durum Belgesi)
Pazarlık Usulü İle Yapılan İhaleler
Pazarlık Usulü İle Yapılan İhaleler (21-b Maddesine Göre)
Pazarlık Usulü İle Yapılan İhaleler (21-f Maddesine Göre)
Personel Taşıma
Rekabet
Satış Sonrası Hizmet Yeterlik Belgesi
Sağlık İhaleleri
Sigorta Giderleri
Sigorta Prim Oranları
Sorumluluk
Sosyal Güvenlik Prim Borcu (SGK Borcu)
Sözleşme
Sözleşme Devri
Sözleşme Feshi
Sözleşme Tasarısı
Standart Formlar
Süre Uzatımı
Sınır Değer
Tanımlar
Tebligat
Tebliğ ve Şikayet Süreleri
Teklif Cetveli
Teklif Edilen Fiyatlar
Teklif Fiyata Dahil Masraflar
Teklif Geçerlilik Süresi
Teklif Mektubu
Teklif Zarfı
Tekliflerin Değerlendirilmesi
Teknik Şartname
Temel İlkeler
Ticaret Sicil Gazetesi
Türkak
Unvan ve Tür Değişikliği
Vekaletname
Vergi Borcu
Yabancı Belgeler
Yabancı İstekli
Yaklaşık Maliyet
Yapım İşleri
Yasaklılık
İdare Mahkemesi Kararları
Yemek ve Yol Ücretleri
Yemek İhaleleri
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Görüşleri
Yerli istekli
Yerli Malı
Yeterlik Bilgileri Tablosu
Yeterlik Kriterleri
Yetkili Satıcı Belgesi
Yüksek Fen Kurulu Görüşleri
Zeyilname
Final Bilgi Hizmetleri
256-Bit GeoTrust SSL Sertifika
Ödeme Seçenekleri
Bu Sayfayı Paylaş X

"Bilginin Kısa Yolu.."